VANJA KRSTIN: "Samo želim da živim!"

AUTOR SE SAM DEKLARISAO ZA KAKVU PRAVDU SE BORI

Nisu me moji naučili, nemam nikoga na selu unazad 5-6 koljena, i taj rad seoski mi nikako ne odgovara. Znam da konobarišem i tu sam odličan, pričam odlično engleski. Od 15-te godine pišem  sudske tužbe, mogao bi svašta da radim kancelarijski. 


ALI sa seljačinama da se nadmećem u njihovim marifetlucima to ne, sa klošarima u lopovluku to ne, ja sam učen i vaspitan od vrlo dobrih i dosljednih roditelja, totalno neiskvaren čovjek- tako da sam nevina ovčica u odnosu na većinu društva. 

I CIJELI ŽIVOT PATIM I TRPIM I ISPAŠTAM JER SAM U TAKVOJ SREDINI KOJA MI NE ODGOVARA ! 

Da živim u društvu koje je socijalno i društveno osveštenije bio bi zadovoljniji i bezbrižniji jer takva društva još uvjek vrednuju pamet, dobrotu,pouzdanost, iskrenost..... A VEĆA SELJAČINA OD OVIH PRIMITIVACA KOJIH JE PREVIŠE JA NE MOGU BITI, i ne želim s njima u tome da se takmičim. 

Ne želim uopšte da se takmičim i nadmudrujem. Samo želim da živim. Tako da ne želim ni da biram ako si mislio na politiku (ili nešto drugo svejedno) , bojkotujem svaki vid lopovluka ! I opet sam mirniji i staloženiji i SREĆNIJI od te većine koja stalno za nečim juri. 

NE PATIM OD NOVCA I POSJEDOVANJA. Samo želim neki prosjek da imam kad se javi potreba za nešto. NPR; kad trebam u grad da imam lovu za bus, ili svoj motor ili auto, ili tako neke stvari koje uopšte ne moram ni da posjedujem,nego da mi posluže ....... 

DA SAM JA VLAST i da imam ovoliku većinu nastupile bi veeelike promjene. UVEO BI ZAJEDNIČKU SVOJINU KOJA BI MORALA DA SE PAZI I ČUVA, a sve bi bilo plaćano iz budžeta ili bi bile minimalne cijene. Uglavnom, svako bi morao nešto da radi - a zauzvrat bi imao zagarantovanu hranu, krevet, kupanje i sve ostale bitne stvari kao zdravstvo i sl.... 

I bilo bi zabranjeno gomilanje bilo čega , a svako selo i svaki grad bi imali sve, ali bi funkcionisalo sve po potrebi ...... Ne bi svaka kuća imala kompletan alat, svako po auto i motor, motorku, trimer, kosačicu, i tako..... Svako bi se bavio sa onim što voli i hoće,u suštini svako bi birao posao, ALI bi svako morao da radi.

I SVE TO BI BESPREKORNO FUNKCIONISALO i svi bi se morali truditi da budu što bolji i da traže ono najbolje od sebe za druge, bez laži. Moralo bi da se radi 5-6 sati dnevno u društvenu korist, a onda ko šta hoće i SVE BI BILO UREĐENO I STABILNO, ali sve. 

Pogotovo jer smo mala zemlja i sve se može organizovati. ZATO ME NEMOJ PROZIVATI JER NEMAŠ POTREBU.

Primjedbe

Autor Iskreno rekao je…
Iskrene ispovjesti bi trebale da pomognmu ljudima da osvjeste sebi ono bitno u životu i sve nepotrebne i suvišne misli da odbace. Treba razmišljati lagano , bez opterećenja, trebate misliti i raditi samo ono što zaista osjećate i shvatate, a sve ono što radite "na silu" ili automatski za novac to vas gasi,koči,usporava. Budite bezbrižni,Volite se,razmišljajte o sebi i svim ljudima želite ono najbolje - ako tako budete radili i Vama će biti lijepo i bezbrižno.
Autor FloodCRM rekao je…
Good work
Autor FloodCRM rekao je…
GOOD JOB!

Popularni postovi s ovog bloga

ISTRAŽUJEMO: Nenad Nešić izgubio vezu sa stvarnošću ili prodaje jevtine spinove?

MILAN BOŽIĆ: Oštro i i argumentovano o Dodikovoj Privatnoj Crkvi

NEBOJŠA ĐURIĆ: "Dokle više mislite ćutati?!"