PORAŽAVAJUĆI REZULTAT ANKETE: 97% podržava razrješenje kompletnog VSTV-a!


Piše: Borislav Radovanović

Nakon gotovo 4 000 izjašnjenih "SUD Javnosti" i prije okončanja ankete može objaviti stravične rezultate. Čak 97% upitanih smatra da Parlamentarna skupština BiH nakon afere "Potkivanje" mora razriješiti mandata kompletan aktuelni saziv Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Time Muriz Memić ima čvrste i egzaktne pokazatelje za iznošenje zahtjeva na današnjem protestu. Dana 24.06.2019. godine "SUD Javnosti" pokrenuo je facebook anketu sa pitanjem: "PODRŽAVATE LI STAV DA: PARLAMENTARNA SKUPŠTINA BIH ZBOG AFERE “POTKIVANJE” MORA RAZRIJEŠITI MANDATA SVE ČLANOVE VISOKOG SUDSKOG I TUŽILAČKOG VIJEĆA BIH?".

Link sa anketnim pitanjem podijeljen je 163 puta od strane osoba koje su to željele dijeliti i bez nečijeg uticaja. Zato smo i prije okončanja ispitivanja mišljenja javnosti primakli se brojki od 4 000 anketiranih. Elem, nema potrebe čekati okončanje anketnog roka obzirom da rezultati kontinuirano prate identičan trend.

Vidimo da preko 3 800 osoba smatra da Parlamentarna skupština BiH mora razriješiti mandata kompletan aktuelni saziv VSTV-a, dok svega 105 anketiranih je suprotnog stava. U procentima znači 97% njih podržava stav da državni parlament MORA ovako odreagovati.

Ko se razumije u opciju anketa putem facebook društvene mreže zna da je moguće samo jednom glasati sa istog naloga, tako da je besmisleno uopšte raspravljati o nekakvom montiranju. Da je rezultat koliko-toliko podijeljen prihvatili bi raspravu oko načina anketiranja, no sa ovakvim rezultatom to bi bilo besmisleno.

Anketiranje i jeste upriličeno kako bi dobili mišljenje građana povodom današnjeg protesta u Sarajevu, a po rezultatima vidimo da zahtjevi Muriza Memića imaju masovnu podršku građana.

Provjeravanje rezultata ankete dostupno je klikom na: "SUD Javnosti"
Primjedbe

Autor BHINFO rekao je…
Napokon i on odlazi , ali da li će se išta promjeniti ???

https://bhinfoportal.online/2020/12/14/ostavka-tegeltije-farsa-ili-novi-iskorak-pravosuda/

Popularni postovi s ovog bloga

NEBOJŠA ĐURIĆ: "Dokle više mislite ćutati?!"

MILAN BOŽIĆ: Oštro i i argumentovano o Dodikovoj Privatnoj Crkvi

ISTRAŽUJEMO: Nenad Nešić izgubio vezu sa stvarnošću ili prodaje jevtine spinove?