SELMA KARABEGOVIĆ: E moji pioniri...pijuni u ovoj priči..


Kažu, mani se Selma jugonostalgije, mani se Selma "komunjara", mani se Selma pionirske zakletve, mani se Selma bratstva- jedinstva, pusti kraju...

Ne spominji rat, ne spominji ugašene mladosti, ubijenu djecu...davno je to bilo...

Gledam juče Davora i Muriza u Beču, gledam te Ljude oko njih, traže pravdu u Austriji za svoju djecu ubijenu u Banja Luci i Sarajevu..tuga, jad i čemer. JEZA.Pusti rat Selma!!!!

Ne mogu ga pustiti, neću da ga pustim!

Svi Davidi i Dženani, od rata pa do sada, su POSLJEDICA našeg pada na ispitu iz bratstva-jedinstva, LJUDSTVA, tih prokletih 90- tih.

IMA LI NEKO DA MU TO NIJE JASNO??!!

Ko se to dočepao fotelja, ko se to dočepao bogatstva, ko to muti bistre vode moje domovine, ko to ubija i raseljava moj narod, gradjane BiH po cijeloj planeti, ko nas čupa iz korjena, KO? Zbog koga moj narod gladuje?

KO to uništava, prodaje, pljačka, ubija...koga je to moć i novac zaslijepio pa ne VIDI kod očiju, ne ČUJE kod ušiju, ne OSJETI bol roditelja..sestri..

Ko to još uvijek truje svoju djecu sa mržnjom, a zna da mržnja neće donijeti ništa dobro? Ili ne zna?? KO?

KO KOGA I ZAŠTO?? GDJE JE KRAJ TOME? JE LI GRIJEH I NAIVNOST NADATI SE DA KRAJ MRŽNJE POSTOJI? Je li glupost težiti boljem, normalnijem..težiti, čeznuti, boriti se.. Valjda nas i takvih mora biti..a šta da smo svi na nivou torova i plemena?

OTKUD ONA POSLOVICA DA JE U RATU I LJUBAVI SVE DOZVOLJENO? ŠTA JE TO VRIJEDNO LJUDSKOG ŽIVOTA?

ŠTA JE TO VRIJEDNO ŽIVOTA TVOG I MOG DJETETA?

ŠTA?

Kažu prekršio " pravila i običaje ratovanja"... KAKVOG RATOVANJA???!!! Običaji?? Pravila??

U B I J A N J A!!!???? PRAVILA UBIJANJA??

Sjedite ljudi, uzmite ogledalo i popričajte sami sa sobom, ODLUČITE, jednom za uvijek hocete li da budete LJUDI ili NE, ako niste još načisto s tim.

I PROBUDITE SE, ZABOGA, PROTRLJAJTE OČI, SKINITE TE 30 GODINA STARE KRMELJE, SA OČIJU, PROGLEDAJTE!!!!

E moji drugovi i drugarice, moji pioniri.


NAPOMENA UREDNIKA: Dragi moji, ovo je vaš blog. Ovde možete objaviti sve šta vam na srcu leži, šta vas boli, pa i imenom prozvati svaku bitangu - ma kako moćna bila. 

I nadalje ću objavljivati tekstove koji mi se posebno dopadnu, poput ovog Selminog, ali bih volio da sami predlažete šta treba objaviti. Samo da je originalno i da je vaše. Isto važi i za video uratke (jedino treba da su postavljeni na youtube kako bi mogli preuzimati).

Na ovom blogu objavljuje raja, osobe koje imaju šta za reći, ali i petlju to javno prezentovati!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

SELMA KARABOGOVIĆ: O "dubinskom pranju" duše

MILAN BOŽIĆ: Oštro i i argumentovano o Dodikovoj Privatnoj Crkvi

NEBOJŠA ĐURIĆ: "Dokle više mislite ćutati?!"