STIŽE 9. JANUAR: Tako sam promišljao (II)

Piše: Borislav Radovanović


U ovom tekstu, dan prije one doista degutantne prošlogodišnje “parade”, razjasnio sam dvoličnost Dodikovog režima. Decidno sam ukazao kako je pogazio skupštinsku skupštinsku deklaraciju iz 2015.  i referendum u kom je izmanipulisao nas preko 670 000 “korisnih idiota”, a u stvari je zakonski implementirao odluku Ustavnog suda BiH oko Dana Republike. Termin “korisni idioti” upotrijebio sam još u tekstu na dan referenduma, kada sam ukazivao kako će Dodik sve to pogaziti. I bi tako!




TEKST:

Ponedeljak, 08. januar 2018.

9. januar: Dan „prestalo da važi“

Srbi su referendumom svojim političkim predstavnicima dali potreban mandat za odbijanje odluke Ustavnog suda BiH o Danu Republike. No, ovi su volju građana podredili odluci suda i u Zakonu o praznicima umjesto „Dan Republike“ upisali „prestalo da važi“. I šta sad tako pompezno obilježavaju?

Građani Srpske zaboravili su kad ih je Milorad Dodik uvjeravao da žive bolje od Njemaca. Zaboravili su i uvjeravanja Željke Cvijanović da nam je njena vlada produžila životni vijek za četiri godine. Jednako tako zaboravili su da smo svojevremeno na poziv Dodika i Cvijanovićeve izašli na referendum o Danu Republike.

Na dan referenduma objavio sam tekst u kom sam istakao kako sam glasao, te pozvao druge da učine isto. Naši politički predstavnici tražili su pravni i politički mandat za odbijanje odluke Ustavnog suda i neposrednim/referendumskim odlučivanjem dali smo im traženo.

No, istim tekstom naveo sam kako smo svi mi zajedno samo „Dodikovi korisni idioti“ i da smo bili tek statisti u njegovoj jeftinoj obmani. Decidno sam ustvrdio da će Dodik ipak implementirati spornu presudu i to se upravo dogodilo (vidi foto).

Tim referendumom Dodik je samo demonstrirao moć manipulacije nad sopstvenim narodom, a niti jednog trenutka nije pomišljao da se suprotstavi Bakirovoj identičnoj politikantskoj demonstraciji moći. U Dodikovom i Izetbegovćevom nakaradnom „mjerenju većeg“ nas 677 722 građana bili smo tek puki „korisni idioti“ ili narodski rečeno budaletine.

Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Nedeljko Čubrilović nakon „referendumskog majmunisanja“ lijepo su implementirali odluku Ustavnog suda BiH i u Zakon o praznicima umjesto riječi „Dan Republike“ upisali „prestalo da važi“. Pogazili su i skupštinsku deklaraciju iz 2015. godine i 677 722 referendumska glasa „ZA“, kao i sva ona silna obećanja i zakletve, ali zato od strane Tužilaštva BiH nisu krivično gonjeni.

Elem, ako smo jednom demonstrirali da smo budaletine sa kojima se Milorad Dodik poigrava kako mu volja, trebamo li se isto ponašati do kraja života? Možemo li ga bar upitati šta on to sutra tako pompezno obilježava? Možda slavi to što je skupštinske deklaracije pretvorio u predmet opšte sprdnje? Ili, što je 677 722 građanina, računajući i autora, prevario i načinio budalama? Možda, to što su na „referendumusanje“ spiskani milioni...???

Može Milorad Dodik sutra u Banjaluci postojiti 500 policajaca i šta znamo kakvih sve predstavnika „sistema bezbjednosti“, može okupiti koliko mu drago građana, ali jedno je nepobitno – sve to biće samo još jedna njegova ujdurma i NIŠTA VIŠE!

Republika Srpska 9. januara obilježava Dan „prestalo da važi“, a biće zanimljivo analizirati na koliko „korisnih idiota“ Dodik može računati u ovom trenutku. Prije godinu i nešto bilo nas je 677 722, a sutra ćemo vidjeti koliko je u međuvremenu „izliječeno“.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

MILAN BOŽIĆ: Oštro i i argumentovano o Dodikovoj Privatnoj Crkvi

ISTRAŽUJEMO: Nenad Nešić izgubio vezu sa stvarnošću ili prodaje jevtine spinove?

NEBOJŠA ĐURIĆ: "Dokle više mislite ćutati?!"