Ubistvo Davida Dragičevića: KRUG SE ZATVARA!


Piše: Borislav Radovanović

Izdavanjem naredbe o sprovođenju istrage protiv Davora Dragičevića prijedorski "pravosudni el kapo" Mladen Mitrović sam se demaskirao i uveo u krug osumnjičenih za nezakonito progonjenje osoba koje legitimno traže istinu i pravdu u slučaju "državnog ubistva" Davida Dragičevića. Uskoro slijedi potez "hvatanja" i posljednjeg člana policijsko-pravosudne mafije - Milana Tegeltije. Za one sa slabijim pamćenjem: Milorada Dodika smo davno razotkrili i kad-tad će morati u svojstvu osumnjičenog odgovoriti na dva pitanja. Za puno zatvaranje kruga svih upetljanih u zataškavanje ovog zločina ima više načina da se državnom sekretaru Sjedinjenih Država, Majku Pompeu, postavi "njegovih" tri pitanja.Zanimljivo je kako policijsko-pravosudna mafija u nastojanju da izbjegnu po 45 godina robijanja povlači poteze kakvima se teško "zakopavaju". Kako vrijeme odmiče samo se fond dokaza njihove krivične odgovornosti povećava, dok sve težim nebulozama sami razotkrivaju međusobnu kriminalnu spregu. Samo ih treba pustiti da nastave u odavno utabanom pravcu "samoprocesuiranja".

U ovako nakaradnoj državi Milanu Tegeltiji je lako doškolovanog policajca Mladena Mitrovića pozicionirati na mjesto (ni manje, ni više!) Glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru. Zamislite, to što je Mitrović radio u Specijalnom tužilaštvu RS donijelo mu je "pozitivne poene" prilikom izbora za sadašnju funkciju. Da imamo državu gotovo kompletno bivše Specijalno tužilaštvo odavno bi bilo u zatvoru, ali ovde mafija ima svoju državu.

Očekivano, Mitrović za istragu/optuženje Davora Dragičevića zadužuje svoj osvjedočenog poslušnika Damira Muminovića. Ostali tužioci bi Mitroviću jasno stavili na znanja kako nisu ni stvarno ni mjesno nadležni za postupanje po ovoj montiranoj prijavi. Moguće je da u ovom slučaju postoji nekakav akt Republičkog tužilaštva, no za Mahmuta Švraku odavno prikupljamo dokaze, pa će to još kako dobrodoći. Bez Mahmuta Švrake nema pravnog osnova da prijedorsko tužilaštvo progoni Davora Dragičevića, a ako je na tom planu donio kakvu odluku - moraće je i obrazložiti.

Što se tiče relacija Muminović - Mitrović - Tegeltija odavno sam prikupio eklatantne dokaze kriminalne sprege i to kroz moj nezakoniti krivični progon, tako da će ovaj postupak protiv Davora svakako donijeti nove dokaze i saznanja. Jeste da sa današnje pozicije ukazivanje na dokaze djeluje degutantno, posebno kad vidimo sa kakvom silom se mafijaški režim Milorada Dodika obračunava sa Davorom Dragičevićem i "PRAVDOM ZA DAVIDA". No, "utakmica" je završena tek kad glavni sudija odzviždi kraj.

Možda već u prvih desetak tekstova ukazao sam kako će ubistvo banjalučkog studenta i umjetnika Davida Dragičevića biti jedan od najpoznatijih zločina na globalnom nivou. Kad danas pogledamo koliko svjetskih medija je došlo u Banjaluku i širilo istinu o borbi Suzane, Davora i "PRAVDE ZA DAVIDA" možemo konstatovati da sam dobro prognozirao. No, ja sam procjene zasnivao na određenim aspektima zločina za koje sam znao da će jednom morati ispoljiti se i uzdrmati američki državni vrh.

Mnogi iz "PRAVDE ZA DAVIDA" sjetiće se šta sam objašnjavao tokom dugih noći kada smo neprekidno boravili na Davidovom trgu. Vrlo precizno sam istakao dva teška pitanja na koja odgovore jedino može i mora dati državni vrh Sjedinjenih Država, dok se treće pitanje direktno odnosilo na državnog sekretara Majka Pompea. U stvari sva tri pitanja  su povezana i po Pompea izuzetno neugodna.

Znači, oni najvjerniji Davorovi saborci znaju o čemu se radi, a da li će neka pitanja uopšte biti postavljena, kome i kako odlučiće Davor Dragičević. Dovoljno je reći kako Davor do Pompea može doći na dva načina. Prvi, da mu se obrati direktno i preko diplomatskih kanala. Drugi, da mu pitanja postavi preko najmoćnijih američkih medija, te preko kongresmena i senatora nenaklonjenih Trampu, a šta bi bilo katastrofalno po Pompea. 

Za naše skeptike dovoljno je reći kako današnje informacione tehnologije omogućavaju kontakt sa svakom osobom i institucijom na vaskolikom svijetu, a samo treba znati "plasirati zicer". Primjera radi, ja sam već sačinio "posthumno pismo" sa kontraverznim pitanjima za Majka Pompea ukoliko me zadesi kakav "zades u Ilićevom stilu", te to adresirao kome treba.  Obezbjedio sam i dovoljno onih koji samo treba da kliknu opciju "šalji". Najgluplja stvar koju zločinci mogu uraditi jeste da me ubiju, ili da me ozbiljno naljute do mjere samostalnog povlačenja poteza.

Dakle, shvatljivo je da neću objelodaniti Davorove "adute" protiv Pompea, ili kojima može od američkog državnog sekretara ishodovati poteze protiv onih koji mu ubiše dijete. Bar zasad! Isto tako neću objelodanjivati ni određene relacije između Dodika i Trampove administracije. Bar ne preko onoga davno objavljenoga. 

Podsjetiću samo da sam odmah po 9. januaru objavio tekst da se neću pretjerano baviti izborima obzirom da su unaprijed dogovoreni - u Vašingtonu! Prije toga objavio sam tekst sa procjenom da će u proljeće 2019. Tramp ukinuti sankcije Miloradu Dodiku uz obrazloženje da poštuje izbornu volju, a ovih dana vidimo "stidljive najave" toga.  Zato sam raznim političkim i građanskim akterima cijele godine ukazivao kako je po Bosnu i Hercegovinu najbolja opcija masovan bojkot ili poništavanje izbora, ali to niko nije adekvatno razumio. 

No, gdje je propisano da "izborni pobjednici" ne mogu biti krivično gonjeni? Ko prati moje tekstove odlično zna koja dva pitanja oko ubistva Davida Dragičevića sam javno višestruko postavljao Dodiku. I nije na njih odgovorio. No, ja i dalje stojim na tvrdnji kako je Dodik odlično znao da je i zašto David Dragičević ubijen još 27. marta - kada je došao u Davorovu kuću izraziti "saučešće". I da je saučesnik u tom zločinu!

Za kraj valja još samo istaći kako u krivičnim procesima neke stvari moraju se ovako ili onako ispoljiti, te da to traži određeno vrijeme. Teško je posmatrati Davidove roditelje i sve te divne ljude oko njih kako se zlopate, ali pogrešno je povlačiti određene poteze prije negoli se "krug zatvori", prije nego se sve "kockice uklope". Suzana i Davor od starta insistiraju na punoj istini i odgovornosti svih zločinaca i saučesnika, a u jednom ovako globalno značajnom zločinu to svakako traži vremena i borbe. 

No, ključno je da istinu znamo, dokaze prikupljamo, a svakog dana smo sve bliži pravdi (bar onoj ovozemaljskoj). Možda to neke "umne glave" vide drugačije i misle da mogu kako hoće. Elem, ovakvi montirani postupci protiv Davora Dragičevića i mnoštva drugih iz "PRAVDE ZA DAVIDA" samo su očajnički pokušaji daljeg sprečavanja dokazivanja i izbjegavanja odgovornosti/robijanja. I ništa više!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

SELMA KARABOGOVIĆ: O "dubinskom pranju" duše

MILAN BOŽIĆ: Oštro i i argumentovano o Dodikovoj Privatnoj Crkvi

NEBOJŠA ĐURIĆ: "Dokle više mislite ćutati?!"