RTRS - Radio Televizija "ReStart"


Piše: Borislav Radovanović

Vidimo iz naslova kako RTRS bez mijenjanja skraćenice može promijeniti vlasnika i postatati medij pokreta "ReStart". Samostalno "ReStrart" nije kapacitiran za preuzimanje vlasništva nad RTRS. No, zajedničkim djelovanjem sa pokretom "PRAVDA ZA DAVIDA", Vukotine (odbanjene!) SDS, Borenovićeve PDP i još nekih aktera (poput autora) sve je moguće! 

Najbolji odgovor na današnje zlostavljanje Stefana Blagića, kao i na ukupnu javno-medijsku satanizaciju kakvu godinama trpimo, jeste da udružimo snage i bukvalno preuzmemo RTRS. Bilo bi baš zgodno da sjedništa naših pokreta i stranaka smjestimo u silnim kancelarijama zgradurine RTRS, a zamislite šta bi tek mogli činiti sa studijskim prostorima i opremom. Fantazija! 


Šta reći o današnjem sramnom događaju? A šta uopšte očekivati od notorne lažovčine, režimske sluge i alkosa Siniše Mihailovića? Samo da dosljedno slijedi matricu djelovanja Dodikovog režima - fizički zlostavljaj, a onda žrtvu optuži i satanizuj. Pa sjetimo se samo kako je Mihailović sotonistički pirovao nad mučki ubijenim studentom i umjetnikom Davidom Dragičevićem.

Poređenje Dodikovog režima sa sektom i jeste kulminiralo nakon "sotonističkog obredovanja" nad mučenikom Davidom Dragičevićem - i zaživotnm i posthumnim! Samo monstrumi i sociopate poput Siniše Mihailovića mogu onako nehumano i lažno kriminalizovati nevinu žrtvu stravičnog zločina. 

Zar nas danas treba čuditi besramno ubjeđivanje da je Stefan Blagić "dobio šta je zaslužio"? Svako ko iole poznaje Stefana zna da je sa njim nespojivo vrijeđanje nečije porodice, a o djeci da i ne govorimo. Pa vaskolika Banjaluka zna kakav je Stefanov vokabular inače i u tom gradu niko neće povjerovati u Mihailovićeve laži. No, znamo gdje se nalazi "publika" sa kojom Dodikov režim održava "komunikaciju". Tamo gdje i dobijaju glasove!

Sa druge strane dobro je znano ko je ovde sklon siledžijstvu, a i ko su redovite žrtve nasilja. Pa nije ovo prvi fizički napad na Stefana, niti je on jedina žrtva fizičkog nasilja, prijetnji i zlostavljanja. No, kad se prisjetimo fotografija povreda nad Davidom Dragićevićem svi mi drugi zlostavljani shvatimo kako smo i "dobro prošli". Vidjeli smo kakav je krajnji ili stvarni domen zločinaštva, pa se nakon torture čak možemo radovati što smo "pošteđeni" onoga šta je jadniče David pretrpio.

Samo, to je pogrešan pristup. Treba sumirati i ono šta su monstrumi uradili Davidu i njegovima Suzani i Davoru, pa "PRAVDI ZA DAVIDA", "ReStartu", opozicionim strankama i pojedincima, neistomišljenicima redom. Da, sve to treba objediniti, dokazno obraditi, izananalizirati i procesno odreagovati. Ja već neko vrijeme ukazujem da Dodikov režim osam mjeseci čini jedan od najtežih zločina zabranjenih međunarodnim pravom - Zločin protiv čovječnosti. Posebno u domenu ciljnog, sistematskog i širokog progona od strane državnog represivnog aparata nad ciljnom grupom civilnog stanovnišzva - nad "PRAVDOM ZA DAVIDA".

Istine radi, još uvijek sam više posvećen stvaranju pretpostavki za validno procesuiranje Zločina protiv čovječnosti, negoli što pišem o tome, ali sve u svoje vrijeme. Elem, ima jedna druga dimenzija pravnog djelovanja kojom se bavim ovih dana (koliko stignem od drugih obaveza). Razmišljao sam da odmah po realizaciji procesnog podneska objelodanim urađeno, ali sam se usljed današnjeg događaja predomislio.

Ono šta sam osmislio ovoga puta realizovaću u svakom slučaju, ali ću se naći sa ostalima koji imaju identičan pravni osnov procesnoga djelovanja, te im predložiti da urade isto. Da li će drugi iskoristiti date mogućnosti pravnog djelovanja na njima je, a ja ću svoju zamisao svakako realizovati - bar u domenu mog imena.

Znači ostaviću ostalima dovoljno prostora da promisle i odreaguju kako predlažem, a potom će i javnost doznati sve aspekte djelovanja. Zasad samo mogu reći da u pravu postoji jedan nepisani princip - "kategorije velikih brojeva" uvijek rezultiraju ogromnim obeštećenima. Ukoliko odreagujemo dobro organizovano i sveobuhvatno bukvalno možemo doći do pitanja: je li imovina RTRS-e dovoljna za namirenje proizvedene štete? 

Zna se ko je vlasnik RTRS-e i kako se namiruje šteta koju ova "javna ustanova" produkuje, ali i da oštećeni u izvršnom postupku imaju pravo predlagati načine namirenja štete. Eto mi bi, primjera radi, mogli se upravo fokusirati na traženje da štetu namirimo preko imovine (znamo da u budžetu nema toliko para) RTRS. Zato se i "ozbiljno šalim" sa mogućnošću da dalju borbu protiv Dodikovog režima vodimo iz jednog centra i sa resursima našeg najopremljenijeg medija - RTRS-e.

No ,kako kod ovo rezultiralo, RTRS, SRNA i ATV vrlo brzo će se suočiti sa posljedicama onoga šta su učinili. Još kako ću ih "naučiti" da postoje višedimenzionalne posljedice svih onih laži i javno medijske satanizacije kakvima su me izlagali preko dvije godine. Sa te pozicije i svom saborcu Stefanu Blagiću želim brz oporavak od nasilja i stresa, uz javnu poruku da ćemo vrlo brzo piti kafu i razmatrati "vaspitne ćuške" za Sinišu Mihailovića. Isto se odnosi na na ostale kamarade naše borbe za istinu i pravdu.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

SELMA KARABOGOVIĆ: O "dubinskom pranju" duše

MILAN BOŽIĆ: Oštro i i argumentovano o Dodikovoj Privatnoj Crkvi

NEBOJŠA ĐURIĆ: "Dokle više mislite ćutati?!"